Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Toppa med gremolatan precis innan servering. Skär laxen i mycket tunna små skivor. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje
Fläderlax med senapskräm. Lax smaksatt med flädersaft och citron som smälter i munnen. Tillsammans med len, grovkornig senapscrème fraiche, krispiga betor och dill blir detta en ny succé på julbordet
Blanda avokadopurén med citronröran. Smaka av med salt och peppar. Dekorera pannacottan med räkor, ostflarn och riv i geleformen med en gaffel och strö över citron gele ”kristallerna”
Laxcarpacciomed pepparrotscréme, limecréme,. En kanonkväll med lyckad mat, en massa bubbel som Mats och Åse hade med sig men framför allt massor med prat och goa skratt
Först ut denna gång är den ljuvligaste citroncheesecake ni kan tänka er, och receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken, och det var hennes kompis Edith som bidrog med receptet
Citrongelén ovanpå hann jag förstås inte med (man är ju bara människa liksom) men den blev god ändå. Det vankades kräftskiva med Christians otroligt fina släktingar, och vårt bidrag till den härliga buffén blev en efterrätt
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Smält på svag värme och blanda med citron- och sockerlösningen. Citrongelé. Bred crémen överst på tårtan och forma en kant längs med randen på tårtbottnen
Laxcarpacciomed sikrom och pepparrot. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.