Laxceviche- Kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Smaka av med ev salt och peppar. Bryt av ett knäckesticks på mitten och lägg på Nubberöran dekorera med gräslök
Blanda ingredienserna och smaka av med lime, fisksås, salt och peppar. Laxceviche för två1 laxkotlett, eller motsvarande mängd salmalax1 avokado1/2 dl frusen mango1/2 röd chilifrukt1 liten shalottenlök eller 1 salladslök1/2 kruka färsk koriander1/2 pressad limeev 1 tsk fisksåssalt och pepparFinhacka chili, lök och koriander
Till förrätt gjorde vi Laxceviche ( fast vi gjorde en fuskvariant med varmrökt lax). Laxceviche. I den hade vi viltfond, oxbuljong, morötter, palsternacka, lök, timjan , rött vin , vitlök , rosmarin o rundade av med grädde
Vänd ihop tomatröran med laxen. Kärna ur och tärna avokadon och rör ner den tillsammans med salt. Servera cevichen i små skålar tillsammans med tortillasnibbarna
Laxcevichemed svenska smaker – färsk lax i kuber som marineras i lime- och citronjuice med lite salt och serveras med gurktärningar, smaksatt med en aning riven färsk ingefära och vårlök och toppas med forellrom och dillvippor
Sätt avokadoblandningen mitt på en tallrik och därefter laxcevichen och majschips runt om. Blanda i koriander, grön paprika, rödlök samt finhackad purjo tillsammans med laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.