Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Fyll det förgräddade pajskalet med lax och purjolök, tillsätt äggstanningen och toppa med osten. Strimla purjolöken och fräs den sedan mjuk i lite smör
Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel. Smaksatt med salt och peppar. Blanda ihop romsåsen och servera den till pajen tillsammans med en sallad
På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolök och mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Kan med fördel göras dagen innan. Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. Vispa samman grädde med ägg, dill och citronsaft. 11 purjolök , en liten. 1Snitta purjolöken längs med och skölj noga
Fyll pajskalet med laxen, purjolöken, den rivna osten och valfri mängd färsk dill. Denna paj är väldigt fräsch och god med massa nyttiga fetter från laxen och mandelbotten
I bland köper vi på oss lite väl mycket lax och det kan då vara bra att baka en laxpaj. Vi äter mycket rökt lax här hemma, oftast till frukost tillsammans med krämig äggröra
Jag kör alltid min laxpaj på mitt julbord. Pajskal på rulle200 gr kallrökt lax2 dl riven stark ost3 dl grädde 3 äggDill 200 gr ca 35 minuterDet är gott med kall romsås till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.