Regnet fullkomligt öste ner igår med sån kraft att det dånade mot taket. Fransmännen går inte ut om det regnar meden nederländarna inte berörs ett dugg
Skär laxen på samma sätt som man gör med en gravad lax, alltså i så tunna skivor du kan. Det blir lite trixigare att skiva tunna skivor som går att rulla då, men med lite vilja så går det
Idag bjuder jag dig på mycket smarriga Fläskrullader med ost- och pestofyllning i tomatsås. Det behövs verkligen efter en vecka som varit fylld med väldigt många pianotoner
Formen kommer från Rice, matchade faktiskt med den ljusgröna pestofyllningen. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton
Lägg sedan på tre skivor bröd till och gör om processen medpestofyllning, bröd och fetaost och paprikafyllningen tills det är tre brödskivor kvar på toppen
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrulladermed örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Lax måste ju vara en av de råvaror som kan varieras på flest vis, ja det kan man ju med de flesta sorters fiskar faktiskt men det känns ändå som laxen ligger i toppen på variationslistan
Jag hittade dessa laxrullader hos Coop och gjorde lite små ändringar i receptet. Jag gillar riktigt torra mousserade viner med friska smaker gärna med inslag av äpplen och citrusfrukter
Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini medpestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.