Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. Sätt ugnen på 175-200 grader å preppa en brödform med bakplåtspapper 2. Häll upp smeten i formen å grädda längst ner i ugnen i ca 60 min (håll koll i slutet, eventuellt kan du behöva täcka med folie) Servera med smör, ost å en stor kopp te
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Brödet kan penslas med vatten innan man sätter in dom i ugnen och strö över vallmofrö/sesamfrö. Brödet smakar lika gott med bara vetemjöl och givet kryddor, om man inte har något annat hemma
Ta ut och pensla med varmt vatten och låt kallna på galler under bakduk. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor
(använd kniv eller pizzaskärare). Lättbakat bröd med endast en jäsning - Suuupergott. Smakar som pain riche - X-tra bild HÄR >> Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Det går att röra i nästan vad som helst i degen och resultatet kommer bli lika suveränt vad man än väljer, gör ett sött bröd med mörk choklad och apelsinskal eller ett salt bröd med bitar av din favoritost och oliver
Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av hastigt på hushållspapper. Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Pensla med 2,5 msk olivolja
Lägg den, med den släta ytan uppåt, mitt på en bakduk beströdd med vetekli. Blanda 6 dl vetemjöl med torrjäst och salt. Täck bunken med plastfolie och låt stå i 15-18 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en liten stekgryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.