Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen)
Smält chokladen i vattenbad och blanda med kokosolja (använder du choklad och hasselnötter separat, smält först chokladen och blanda därefter ner nötterna)
Smält choklad i vattenbad tillsammans med kanel och vanilj. Här kommer ett försök till den berömda “Urrakin egiña" som betyder "gjord medhasselnötter" på baskiska
Vit & mörk choklad tillsammans medhasselnötter. Måste gömma dem innan chokladmonstret kommer hem. smält både den vita och mörka chokladen i vars en skål
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötter och 100 g vit choklad
Toppa med en sked mandarinkompott och avsluta med att strö över choklad och hasselnötter. I år kände jag för att ”piffa upp” den klassiska desserten en aning och kokade en kompott av mandarinsaft- och klyftor som jag toppade desserten med
Jag älskar ju småkakor och jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Jag rev ner vitchoklad och toppade med hackade hasselnötter och råsocker. Lägg över pajdegen och strössla med hackade hasselnötter och lite råsocker för en liten mer crunchig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.