2 Timmar
Tillagningstid 30 Minuter Total tid 2 Timmar 30 Minuter Portioner: 8 Ingredienser 4 ekologiska ägg 1½ dl strösocker 200 g mascarponeost 4 dl vispgrädde 100 g pepparkakor 100 g digestivekex Röda vinbär, färska fikon eller andra bär till garnering Instruktioner Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Plasta formen noggrant så att smeten inte kan få kylskåpssmak. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i minst 5–6 timmar Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med röda vinbär, fikon eller andra bär. 3.5.3226
Hur som helst, på nyårsafton hjälpte jag mamma med desserten de skulle ha senare på kvällen. Mamma hade letat fram ett av Leilas recept och inte helt oväntat blev det väldigt gott
En krämig nougat smak toppad med en rik choklad ganace, kan nog inte bli bättre. Efter många timmars experiment fick jag ÄNTLIGEN till den perfekta no-bake cheesecaken, ett av mina bästa verk jag gjort Frozen Ballerina Cheesecake
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecakemed smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Det blir en frozencheesecakemed daim. frozencheesecake. cheesecakemed daim,. cheesecake,. Bryt den sista daimen i mindre bitar och strö över cheesecaken
frozencheesecake,. Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen
Smula digestivekexen i botten på en form med löstagbar botten. Vispa äggulorna med sockret poröst. Vispa grädden i en egen skål och rör sedan ner den försiktigt i skålen med ägg- och ostblandningen
Så jag bakade blåbärsgrottor (som hallongrottor fast med blåbärssylt) och en variant på den frusna cheesecaken som jag gjorde för några veckor sen och tog med mig hem till honom för att ha lite kalas i alla fall
Ett bra sätt att kunna förbereda en efterrätt några dagar innan är att göra en fryst cheesecake. Lägg digistivekexen i en plastpåse och kavla över med en kavel
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Nu är det bara sötsuget som ska botas, och det som skulle bota det är Leilas blueberry cheesecake, mums
raw frozencheesecakemed kokos och lime. Då blir de mjuka och får rätt konsistens till cheesecaken. Nu får ni hålla i er, för det här kan vara något av det godaste jag någonsin har delat med mig av till er
Världens godaste glassliknande cheesecake hade vi också på fikabordet i helgen. Älskar allt med passionsfrukt så det fick bli en extra touch denna gång
Vi har gjort en underbart god cheesecakemed smak av hallon. Gör den i en stor form som räcker till många eller som vi har gjort här, i mindre formar - perfekt att dela med någon du tycker om
Blanda smöret och kexen, och tryck ner blandningen i en form med löstagbarbotten ca 22cm i diameter. Flera timmar innan, placera 2 bananer i frysen till skinnet blir svart, ta då ut bananerna och låt dem tina
Cheesecakemed vit choklad och jordgubbar. Bjöd på denna frusna cheesecake på jobb idag. Valde att göra den glutenfri, med en botten baserat på havregryn, smör och maizena, men digestivekex funkar såklart lika bra
Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Är lite bitter över att aldrig få veta hur drömmen hade slutat om jag fått sova vidare, men resultatet av skrammlet var en FrozenCheesecake, och så fort jag smakat cheesecaken så var Karro förlåten för att hon väckt mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.