Leila Lindholms frozen cheesecake med pepparkakscrumble
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Timmar Tillagningstid 30 Minuter Total tid 2 Timmar 30 Minuter Portioner: 8 Ingredienser 4 ekologiska ägg 1½ dl strösocker 200 g mascarponeost 4 dl vispgrädde 100 g pepparkakor 100 g digestivekex Röda vinbär, färska fikon eller andra bär till garnering Instruktioner Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Plasta formen noggrant så att smeten inte kan få kylskåpssmak. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i minst 5–6 timmar Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med röda vinbär, fikon eller andra bär. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.