Den ju också jättegod att lägga på grillen. Lägg sparrisknopparna i en kastrull med lättsaltat vatten. Då brukar jag bara pensla den med lite olja och strö på lite salt och sen grilla den lite försiktigt över glöd, så gott
örtsalt och malen vitpeppar efter smak. Bryn den hackade löken och lägg i kastrull tillsammans med sparrisbitar, tillsätt grönsaksbuljong, grädde och philadelphiaost
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Sparrissoppa 1 brk vit sparris5dl vispgrädde1st liten finhackad gullök3msk créme fraiche2msk kycklingfond30g smör1 knivudd cayennepeppars/pFräs löken och sparrisen i smöret
Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande. Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Skär av sparrisknopparna och spara dem. Koka upp och lägg i sparrisknopparna. Späd med vatten och buljongtärning, och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, och koka i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.