Rödbetssallad. Vispa grädden och tillsätt creme fraiche och majonnäs. Smöra först botten med räkost och bre sedan ut hälften av majonnäs och rostbiff röran
Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Skär laxfiléerna på längden och lägg dem i en smörad form
färska örter, rivet citronskal, saltoch peppar. Ställ tråget på den sidan som saknar kol under sig. Om du liksom vi har en kombinerad rök/grill så läggs kol och rökspån i rökdelen och räkorna ställs i grilldelen
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.