Salta och vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. 2 Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. 3 Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. 4 Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun. Till servering 1 Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftoroch sallad. 2 dl sweet chilisås. 1 lime i klyftor
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenoch chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Man kan krydda dem hur man vill, jag har gjort en ganska "neutral" variant med salt, peppar, torkade örter och vitlök, men visst kan man krydda med chili, grillkrydda, curry eller tacokrydda (inte köpt utan den hemlagade varianten) eller vad man nu gillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.