servera som den är förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj). Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten
Mosa lite med en gaffel om bitarna är för stora. Koka dem tillsammans med vaniljpulvret och kanelstången i vatten och rörsocker ca 25-30 minuter tills de kokar sönder
Varva äppelkompott och några bär med kardemummacrunchet och krämen i glas eller coupeskålar. Fördela smulorna i ett jämnt lager 1-2 centimeter tjockt på en plåt med bakplåtspapper
En av produkterna i den senaste Smakboxen var en glutenfri fröknäcke från Sigdal och i inspirationsfoldern som följer varje box fanns ett recept på en äppelkompottmed denna fröknäcke som ingrediens och jag beslutade mig i ett tidigt skede för att jag skulle testa denna äppelkompott
I Singapore ställde vâr vän och värd sej och gjorde äppelkompott pâ söndag morgon. Det gâr bra att servera till efterrätt, med morgongröten eller naturell yoghurt
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Koka strösocker med vatten i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg
Ingredienser Portioner. Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Ta kastrullen från plattan & rör snabbt i blandningen med potatismjöl. Servera med lättvispad grädde smaksatt med vanilj eller gör som jag - blanda lika delar grädde med marsankräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.