Den här rätten var med i Linas matkasse för några veckor sen och vi har redan lagat den flera gånger, En bra bjudrätt om man har barn med som kanske inte äter allt
Jag hade massor med färsk basilika så det vara bara att börja komponera ihop nåt smarrigt med kyckling som huvudprotein sen lite vin och citron på det så kan det inte gå fel
I helgen åt vi bara rester och ute på stan så det blev inte mycket tid i köket men igår snodde jag ihop enkel och god kycklingrätt till veckans matlåda
Lägg upp den färdiga kycklingen i bitar, häll på såsen och dekorera med vindruvorna. 1 hel kyckling. Krydda kycklingen med de kryddor du tycker om, sätt sedan in den i 200 grader tills innertemperaturen är 80 grader, ca 1-1½ timme. 1 hel kyckling
Lägg i den brynta kycklingen i såsen och låte puttra några minuter. Skuren kycklingfilé i bitar2,5dl matlagningsgrädde 2,5dl crème fraiche 1 kycklingbuljongtärning 1 grönsaksbuljongtärning Vitlök efter tycke och smak Ca en halv påse finhackad, fryst basilika Salt och peppar Börja med att bryna kycklingen tillsammans med vitlök. 1 kycklingbuljongtärning
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Bena ur kycklingen och tärna. Häll sedan över kycklingen. 1 st grillad kyckling. In med kycklingen i 15-20 min. 1 st grillad kyckling
Krydda kycklingfiléerna med peppar och bryn dem i stekpanna. CategoriesGratäng, Kyckling. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano. Tagscrème fraiche, kycklingfiléer, rökt skinka, svartpeppar 40 e m. 4 kycklingfiléer
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.