Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Lingongelé. Sätt ugnen på 175º och smält matfettet och låt svalna lite. Krossa pepparkakorna till fina smulor och rör samman det med matfettet till en smulig massa
Lingongelé. Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna
Det är alltid kul när tillbehören speglar årstiden, så till den här osttallriken gjorde jag ett lingongelé, en marmelad på vinteräpple och kanel med en hint av mörk rom och lite karamelliserade valnötter
Inlagd gurka, lingongelé passar bra till. Skala och skär löken. Skär svampen i tärningar. Fräs bacontärningar, svamp och lök några minuter i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.