Grunden i enindisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Igår var det dags att testlaga nästa indiska maträtt från loppisboken Hurry Curry, en vegetarisk rätt som inte gick hem hos den yngre generationen här hemma (har visst inte lyckats med mina egna råd och tips kring att få barnen nyfikna på nya smaker, som jag bland annat tar upp Här ) men vi vuxna gillade dock den annorlunda söt/starka kryddningen
Blanda sist i färsen och låt densen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Vi börjar med själva grytbasen, och du kommer snart märka att det är här det händer. Det som ger denna gryta enindisktouch är inte bara tekniken, jag använder både curryblad och chili
Skär laxen i bitar och lägg dem i en mixer. Tillsätt salt och kör på hög hastighet till en slät smet. Tillsätt sedan äggulorna och fonden, till sist grädden, lite i taget, tills det blir en fin och luftig fiskfärs
Mr C kom hem meden hel drös jordgubbar. men är det svensk sommar så är det. Ja du såg ju redan igår att vi mumsade i oss de här medanhimlens portar stod fullständigt vidöppna och regnet piskade från både härsan och tvärsan, mysigt javisst men jag hade föredragit att sitta ute i trädgården och kalasat på de här
Digestivebotten, härlig ostmassa med jordgubbssmak och ett täcke av bl a cremefraiche med limesmak. Har gjort denna cheesecake i många varianter mendenna är ny för mig
Vi fortsatte med projekt köksträdgård förra sommarenmen tyvärr blev det inte så mycket planterat som vi önskat, men några rabarberplantor petade vi ner och till min glädje verkar de ha trotsat vinterns kyla och lyckats medbedriften att kravla sig upp ur jorden, hurra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.