Tjoho, nu är jag igång med slökokaren. Känns bra att den inte bara blir stående där i hörnet i köket. Vi har faktisktväldigt många elektriska prylar framme och om det tycker jag väl så där
Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visadesig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
För att göra den här linsgrytanutgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixadelite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak
IngredienserPortioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, vitlök och chilii en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 1 st chilipeppar. 2 st vitlöksklyftor. 1 msk ingefära. 4 dl linser
Vi avslutade med en mustiglinsgryta helt i höstens tecken. Hej igen. Tärna ner tomaten ihalvcentimeter stora bitar och blanda ilinsgrytan när den kokat klart
Mixaihopcitrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörningtills det börjar dofta
Pudra över curry, ingefära och koriander. Lägg ibuljongtärningen. Tillsättlinserna. lite cayennepeppar. 1 Koka risetenligtanvisningen på förpackningen. 2 Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. 3 Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Låt småputtra ca 10 min. 3 dl ris. 1 aubergine, tärnad (ca 250 g). 1 msk olivolja. 2 tsk malen ingefära. 2 tsk malen koriander. 1 grönsaksbuljongtärning. 2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsättamassvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Inläggetinnehåller annonslänkar till Ellos. God förmiddag FREEEEEEEDA. Här hemma är det fortfarande snorigt, hostigt och renoveringsstök (och min stukade pekfinger gör fortfarande ONT
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.