Jag blev ärligt talat tvärsur, och bestämde mig på stående för för att laga vegetarisk lasagne, och att fylla den med en linssås kryddad som en bolognese
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en minut. Tillsätt svampspadet, linserna och tomaterna och skölj ur vardera burk med en burk vatten och tillsätt till grytan
Börja fräs löken i oljan, på medel- till hög värme i en traktörpanna. Viss mat är dessutom oundvikligt svår att fota på ett någorlunda rättvist sätt, exempelvis denna linssås
Jag var väldigt spänd på om rätten skulle hålla för mina vuxna smaklökar, eller trilla ner i samma hopplösa nostalgiträsk som legendariska ”Baconbananer”, ”Falukorv provencale”, pizza med mjukost och pulverchokladpudding mm som bara är gott i minnet, inte i verkligheten
Låt linssåsen koka upp, rör om ordentligt, sänk värmen och lägg på ett lock. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.