Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor
De två gånger vi hittills lagat sedan alla vodka har vi njutit av en flaska. Jag minns inte vem av mig och min man som hittade inspirationsreceptet på Saveur, men jag tror det kan ha varit jag
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Jag har varit sjuk några dagar och spenderat tiden i soffan framför tv. n. Det är den enda gången jag ser Rachel Ray gillar henne och hennes matlagning
Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Det här blev riktigt gott. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Slå på vinet och låt det koka upp och ånga bort till en del. Receptet finns här på min blogg. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning. Lägg på locket och låt det puttra minst 60 min
Jag har fått flera synpunkter på det här med ordverifieringen och har tagit fasta på det faktum att det ställer till det rejält om man vill kommentera via mobil
När kålen har sjunkt ihop, lägger man i resten av. Sätt på spisen, inte för. Börja med att koka fläsklägget med morot, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar, i ca 1-1½ timme
Vad är ett måste på ert Julbord. Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.