När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Degen är smidig och lättkavlad, men lite grövre än vanlig pizzadeg. Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det
Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren. De skall också få en ny plats att bo på som är i angränsande till hagarna, men vem hade räknat med denna snön
Dela sedan på bladen och blanda medchampinjonernaoch dressingen. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver och ingefära
Idag har jag och min underbara flickvän varit ute på en tidig långpromenad i det fina vädret med våra barfotaskor, riktigt skönt att komma ut i morgonsolen
Krydda med salt, peppar och vitlökspulver under tiden. (Jag använder elvisp med degkrokar till detta). Skölj och skiva champinjonerna, stek i margarinet tills de fått en fin stekyta
Rör ut jästen med vattnet. Lätt på strimlad rökt skinka, skivade champinjoner, skivad tomat och ost. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg
lite riktigt fin kallpressad jungfruolivolja. Nog vill ni väl veta vad jag gjorde med den andra halvan av pizzadegen, den som jag stoppade i frysen för att tas om hand vid senare tillfälle
Fördela champinjoneroch sparris över pizzanoch droppa lite olivolja över. LITE deppigt. Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk och glutenfri
Det här var ett litet test som visade sig bli min nya favoritpizza. Klicka ut mindre bitar av taleggiostoch avsluta med att pensla på mer av örtoljan på hela pizzan
Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Du vet väl förresten om att det är lite extra klokt att äta mycket tomater i sommar. Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.