Jag brukar servera den här couscousenmed myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser ochgrönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Blanda den nykokta couscousmedgrönsakerna. Tillaga couscous enligt beskrivningen på paketet. Tillsätt paprika i bitar, strimlad purjolök med en nypa saffran och fräs i ytterligare någon minut
Härligt färgsprakande och härligt nyttig är dagens vegorätt - en quinoasallad med paprika, knipplök, sparris, vitlök och så en skiva gratinerad chèvre på toppen
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Servera medcouscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. , couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare
Servera ljummen tillsammans med något nygrillat och kanske en ratatouille. På spisen kokar en ratatouille, på grillen ligger kycklingfilè och på bordet står en couscousmed soltorkade tomater och pesto
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Couscousmedgrönsaker är god och nyttig snabbmat. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.