Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. Skala räkorna. Nu när det börjar bli varmt ute vill man oftast äta något lätt och enkelt
En ny variant får jag förstås uppdatera medoch den här gången blir det en ljummen potatissallad. Koka upp vatten och koka sparrisen så att den blir färdig, det är dock gott med lite tuggmotstånd
Toppa sen medräkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Jag tycker det här med dressingar är lite svårt ibland, särskilt vinägretter. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör ned dressingen och övriga ingredienser förrutom räkornaoch kesoröran i pastan och låter det bli lite småvarmt
250 g grön sparris 250 g vit sparris 1 knippe ramslök 65 g rucolasallad 400 g gravad lax, i skivor. Pocherade ägg3 dl ättiksprit 12 % 3 dl vatten 1 l vatten 6-8 ägg 1 msk salt
Tänk vad man kan göra med ett kilo färska räkor. Krydda med salt och peppar. Vi har lunchat på dem, gjort en räkfond på skalen som sen blev en räksoppa och de räkor som var kvar använde jag till lördagens förrätt
Ljummen potatissallad med kaprismajonnäs ochräkorEn matig sallad med bland annat bönor och ägg i. Dela ägget i fyra delar och toppa salladen med tomaterna, äggen ochräkorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.