Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Jag har längtat efter att baka så idag fick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra lite fritt så blev det detta ljusa rådbröd
Ljust bröd på skållad rågDag 1 KvällSkållning. Det är väldigt inne att baka med surdeg just nu fast ibland kan man ju variera sig för man kan baka väldigt goda bröd på vanlig jäst också
Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet. Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor
För ett tag sedan fick jag en bok från Kiviks musteri. Från äppelljus till appletinis. En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept
"Mitt kök" heter en av bilagorna som Expressen/Kvällsposten ger ut varje vecka. Den säljs onsdag till fredag och jag kan naturligtvis inte låta bli att köpa den
Dags för brödbak igen och denna gången ville jag försöka få till ett ljust och saftigt formbröd. Hittade ett recept i Riddarbageriets bröd som jag blev inspirerad av
Häll hett vatten över salt och olja i en bunke. När det har svalnat tillsätter man resten av vattnet, jästen, uppvispade ägg (spara lite till att pensla ytan med), socker, vetemjöl
Detta äppelbrödet är så gott och dessutom enkelt att göra. Har du äppel som ligger i fruktskålen och börjar se tråkiga ut, riv dom och blanda ner i bröddegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.