Lompe är egentligen ett slags norskt bröd som man steker i stekpanna på spisen. Till 5 bröd gick det åt 4-5 normalstora kokta potatisar. 4-5 normalstora kokta potatisar
Grädda bröder mitt i ugnen i 225º 15-20 minuter eller tills de har fin färg. 10-12 dl vetemjöl. Blanda potatismjölet med 4 dl av vattnet och koka upp det under vispning tills det tjocknar
Värm en stor stekpanna och grädda lomperna ungefär två minuter på varje sida. Bubblar lomperna upp under gräddningen så tryck hål på dem med en stekspade
Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk. Häll i 37 gradigt vatten i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, sirap och dom pressade potatisarna
1 dl rapsolja4 dl standard mjölk1 dl vatten 3-4 kokta potatisar 2 msk honung 1 tsk salt1/2 tsk kummin 1/2 tsk anis1/2 tsk fänkål4 dl grovt rågmjölCa 9 dl vetemjöl Gör så här. Kör i maskin en stund och låt sedan jäsa i bunken under bakduk ca 30-40 minuter. Dela degen i ca 15-20 bitar och forma till runda bullar. 3-4 kokta potatisar
Jäs övertäckt med bakduk, ca 45-60 minuter, till dubbel storlek. Skåra med vass kniv, täck över med bakduk och jäs 30-45 minuter. Grädda långt ner i ugnen, 250º i 10 minuter, sänk värmen till 200º och grädda i ytterligare 20-25 minuter. 4-5 kokta pressade potatisar. 17-18 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.