Här kommer mitt andra recept på saffransbiscotti. Det gamla finns sedan tidigare bakom Lucka1. 100 g smör. 1/2 g saffran. 11/2 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 11/2 dl pistagenötskärnor, hasselnötter, mandel eller annan favoritnöt. Sätt ugnen på 175˚C. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader. Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 30 minuter – 1 timme eller tills de känns torra. 1. 100 g smör. 1/2 g saffran. 11/2 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 11/2 dl pistagenötskärnor, hasselnötter, mandel eller annan favoritnöt
Således har vi kommit fram till dagen när det är dags att öppna lucka sjutton i julkalendern. Saffransbiscotti eller saffransskorpor går inte av för hackor för de här är härligt krispiga och goda
40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 11/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 11/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. 1 pkt bacon (innehåller oftast 8 skivor). 16 dadlar utan kärnor. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter. Minus 16 var det i morse när jag steg upp. 1 pkt bacon. 16 dadlar utan kärnor
Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 1 burk sötad. ca 15 x
150 g hackade mandlar. 1 paket saffran. 1 tsk bakpulver. Bakas i 30 minuter i 175 grader. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. 150 g hackade mandlar. 1 paket saffran. 1 tsk bakpulver
1 dl surdegsgrund av vete1 dl vetemjöl1 dl vattenBlanda, täck med platsfolie och låt jäsa till sig under dagen. Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. 1ägg1 tsk mjölkTillsätt alla ingredienser utom smöret till fördegen. Tillsätt smöret i små bitar och blanda på hög hastighet i ca 10 min. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12. 1 dl surdegsgrund. 1 dl vetemjöl. 1 dl vatten. 10 g jäst. 10 dl vetemjöl special. 1,5 g saffran. 1 ägg. 1 ägg. 1 tsk mjölk
1 dl vispgrädde. 10 skumtomtar. 150 g vit choklad. 1 dl vispgrädde. 10 skumtomtar 150 g vit choklad. Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. låt sjuda i ca 10 min. 1 dl korinter. ca 10 min
vad mysigt med stjärnor i fönstren…och vad gott det ska bli med pepparkakor…och ska vi inte ha en gran i år ändå… Så nu julstökas det lite lagom här hemma, jag har gjort julmüsli, provar nya rätter med brysselkål och så har jag bakat en av mina favoriter – saffransbiscotti
100 g smör eller margarin. 1/2 g saffran. 11/2 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 11/2 oskalad sötmandel. Grädda på 175 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda kakorna i 1 timme med snittytan uppåt. 100 g smör eller margarin. 1/2 g saffran. 11/2 dl strösocker
Saffransbiscotti är en storfavorit här hemma, året runt. 150 g sötmandel. 1 kuvert (½ g) saffran. 1 tsk bakpulver. Tag sedan ut dem, sänk ugnsvärmen till 120 grader och lägg upp längderna på en skärbräda och skär långa, sneda skivor ca. 1 cm tjocka. 150 g sötmandel. 1 kuvert
100 g mjölkfri choklad, grovhackat. 100 g g hackade hasselnötter. 1 påse saffran. 1 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. Dela degen i fyra bitar och rulla varje del till en rulle (ca 1½ cm tjock). Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. 100 g mjölkfri choklad, grovhackat. 100 g g hackade hasselnötter. 1 påse saffran. 1 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker
0,5 + 1,5 dl vinglögg. 1 tsk kinesisk soja. 0,5 – 1 tsk sambal oelek. 1 msk maizena majsstärkelse. Häll i 0,5 dl vinglögg och låt marinera minst 1 timme. Rör i fond, 1,5 dl vinglögg, soja och sambal oelek. Koka ca 15 min. I dag biter det i kinderna, minus 21 grader. 1,5 dl vinglögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.