1 rapsoljaVårrullar1.
Riv morot på grova sidan av rivjärnet, strimla kålen och finhacka vitlök. Hetta upp olja och stek färsen tills den börjar smula sig och får färg.2. Tillsätt övriga ingredienser och stek under omrörning i ca 4-5 min, tills grönsakerna mjuknar. Låt fyllningen svalna.3. Lägg ca 3 msk fyllning på kanten vid långsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. 4. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. 5. Värm ugnen till 225°C, över- och undervärme. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen, vänd på vårrullarna, pensla med mer olja och baka i ytterligare 10-15 min, tills vårrullarna blir gyllene och frasiga. Servera med ris och sweet chilisås.Sweet chili-sås1. Hacka chili, ingefära och vitlök fint. Du behöver inte kärna ur chilin.2. Hetta upp olja i en liten kastrull och stek chili, ingefära, tomatpuré och vitlök på medelvärme i ca 2 min. 3. Tillsätt sedan risvinäger, socker, salt och vatten. Låt koka i 10-12 min på medelvärme utan lock. 4. Späd ut majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda långsamt i 3-4 min, tills såsen tjocknar. 5. Låt kallna, lägg sedan i steriliserad glasburk och förvara i kyl. TipsSweet chilisåsen klarar sig i kyl upp till 1 månad.
Pressa bollen till en hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva
20-23 ark vårrulledeg, ca 12 x 12 cm 50 g glasnudlar, tunna 250 g kycklingfärs olja, till stekning 150 g vitkål, strimlad 150 g morot, riven 1 klyfta vitlök, stor riven 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk färsk ingefära, riven 1,5-2 msk ostronsås 2 msk japansk soja rapsolja, till stekning/fritering av vårrullarna salt svartpeppar, nymalen. 1Hoisin- och mango chutney-dipp1 dl hoisinsås 2 msk mango chutney 0,5 msk japansk soja limesaft, efter smak salt
stek på medelvärme och låt svalna innan ni trär på pinnen. 2-3 st vitlök. 1/4 chilisås. 1. blanda samman alla ingredienser till färsen och rulla köttbullar till den form och storlek du önskar
Eller kör endast med grönsaker. De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.