Jag vet att det inte tillhör vanligheten att ha pärlsocker på lussekatter, men jag gillar det. På detta receptet gjorde jag halva saten med “vanliga “ lussekatter
Även jag, som inte gillar saffran, vill ibland, runt luciatid, ha något som i alla fall liknar lussekatter -åtminstone till formen - så idag gjorde jag en vetedeg, formade till lussekatter och toppade med en mandelmassesmet
Saftiga lussebullar/lussekatter – guldgula som saffran. Blanda gärna saffran med en matsked vodka eller liknande för att få ut så mycket smak som möjligt
Undra hur många saffransbak det kommer bli i år, haha. Idag blev det tradionella lussekatter. Jag älskar dock att det går att variera så mycket och jag tröttnar verkligen aldrig på saffran så jag kommer nog baka på tills jag är nöjd
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Det här receptet ger saftiga, luftiga och goda bullar med en härlig saffranssmak. Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.