Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar www.koket.se
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner 400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Penne med oxfilé och grädde 400 g penne-pasta. 1300 g oxfilé. 13 msk smör. 14 dl grädde. 13 dl kraftig oxbuljong. 10,5 dl konjak. 11 kvist färsk timjan www.koket.se
Biff tagliata med rostad vitlökssås 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 3 skivor entrecôte (à 250 g) 2 dl majonnäs 65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, rostade balsamvinäger olivolja salt peppar www.koket.se
Kyckling Alfredo pastagratäng 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner smör (till stekning) 600 g kycklingbröstfilé 3 klyfta vitlök 4 dl mjölk 3 dl grädde 2 msk smör 2 msk majsstärkelse 150 g parmesanost 1 tsk dijonsenap salt svartpeppar www.koket.se
Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås Oxfilé500 g oxfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 50 g smör. 1Potatisgratäng10 fasta potatisar 3 dl vispgrädde 2 dl parmesanost 2 msk vitlökspulver smör salt peppar www.koket.se
Krämig räkpasta med gremolata 400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Oxfilé med konjakssås 4 bitar oxfilé à ca 140 gram styck. 1 msk rapsolja. 1 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2 krm salt. Hasselbackspotatis receptfavoriter.se
Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss Två små kök
Lyxig cheesecake med lime och passionsfrukt Imorgon börjar jag mitt nya jobb och det ska bli väldigt roligt och spännande. Lite konstigt också att inte träffa mina goa kollegor varje dag Helena mitt i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.