1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet samt olja och rör så att jästen löser sig. 2. Blanda i det mesta av vetemjölet och arbeta degen riktigt smidig i maskin eller för hand
Citronfougasse560 g vetemjöl special250 g durumvetemjöl500 g vatten37 g jästzest av 2 citroner50 g olivolja½ msk honung20 g saltolivolja och polenta till utbakningenBlanda alla ingredienser utom saltet i en degblandare och kör på mellanhastighet ca 9 minuter. Baka ut till fougasse-form = dela upp degen till runda bullar som väger ca 450 g st
Smula jästen i en bunke eller köksmaskin och tillsätt vatten så att jästen löser sig. Blanda ner vetemjöl, durumvete, olivolja och salt och arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig, ca 10 minuter
När Focaccia tar steget från Ventimiglia till Menton, så byter det namn till Fougasse. Men fortfarande är det ett bröd som kan vara nästan en hel måltid
10 g jäst 2,5 dl vatten 0,3 dl olivolja 0,5 dl durumvete 7 dl vetemjöl special 2 dl vetesurdeg 2 tsk salt 150 g hela urkärnade oliverSmula jästen i en bunke, häll över ljummet vatten och rör tills jästen löst sig
Bakade även bröd, olivfougasse. Tycker ni om focaccia så gillar ni fougasse. Olivfougasse med rosmarin och timjan, 2 stora bröd (nästan en hel plåt)1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade125-150 g urkärnade, hackade svarta oliver325 g ljummet vatten10 g färsk jäst300 g vetemjöl75 g rågsikt75 g grahamsmjöl25 g olivolja10 g havsalt2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanGarnering
I veckan fyllde drottningen år och vad passar väl då bättre än att baka en Silviakaka. Fast ärligt talat var det inte alls meningen att det skulle bli just Silviakaka den här gången, utan jag skulle göra en julkaka efter ett recept från Englands mästerbagare Paul Hollywood
Fettisdagen är den 16/2 så jag antar att jag är lite tidig med mitt semlebak. Om jag bakar minisemlor så är det kanske inte någon som märker att jag tjuvstartar
Steg 1 – Deg. Rör ur jästen i vattnet och låt vila 15 minuter. Blanda mjöl och salt på bakbordet. gör en fördjupning i mjölhögen och tillsätt jästvattnet samt olivolja, lite i taget, och arbeta degen i ytterligare 10 minuter till en smidig deg som inte klibbar
Jag hade aldrig hört talas om Fougasse för ett par veckor sen, men efter lite research så hittade jag det här underbara franska brödet som är fyllt med härliga örter
Har ett tag varit sugen på att prova att göra fougasse (egentligen från Sebastien Boudets bok) men var som sagt inte så planerande så fick bli en lite enklare variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.