Ta hand om er. Ställ in i frysen och låt tårtan stå där tills den ska avnjutas. (Ta ut tårtan ur frysen en stund innan servering så att den hinner mjukna något) Dekorera tårtan med t
Låt bottnarna kallna på galler under en kökshandduk. Det blev en tårta på min födelsedag och istället för en enkel blev en tårta med för mycket av allting
Tycker det är kul att se vilka recept som är populära bland er läsare och ett recept som hängt med i toppen i mångaår nu är den klassiska veckosalladen
Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Ät små munsbitar av allt tillsammans. Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Självklart skulle jag prova med de här vackra och syrliga små pärlorna. Brantevikssillen och appelsinsillen står alltid på mitt julbord men det här året har experimentlustan tagit över
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Madeleiner är egentligen fantastiska små bakverk som går att variera i det oändliga. Jo, att efter cupcakes och macaroner är det dags att utse en ny trendig småkaka
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
)Då socker och ägg vispats vitt och luftigt, siktar du succesivt ned mjölblandningen i smeten, medan du med ena handen försiktigt vänder smeten samman, och för in mjölblandningen i smeten – akta så luften ej går ur
Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. I nästa inlägg listar jag top 10 mest lästa personliga texter som jag skrivit under året
Låt mig småle när jag skriver just shoppingrunda för det enda som fanns i den byn var i stort sett en SPAR-butik, men man tager vad man haver som Kajsa Varg sa och vi lyckades trots detta slå ihjäl någon timma där inne ändå, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.