Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
helst med choklad. Så jag svängde ihop en chokladmousse sisådär. Vispa grädden med florsockret. Chokladmousse 6 port. 100 g mörk choklad av fin kvalité2 äggulor3 msk florsocker2,5 dl vispgräddeGör så här. 100 g mörk choklad av fin kvalité
200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan
Servera med t ex färska hallon. Jag älskar chokladmousse. Receptet räcker gott och väl för 6 personer (jag skulle nästan vilja säga minst 8)4 äggvitor2 dl strösocker300 g mörk choklad (gärna 70%)4 äggulor2 dl starkt kaffeTill servering
Mörkchokladmousse (förbereds helst dagen innan). Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek dem i smör ca i minut på varje sida, ringla över honungen och stek i ytterligare i ½ minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.