Jo jag stekte upp lite kyckling kryddad med grillkrydda (gjorde jag igår) Sedan knaper steker man bacon i små bitar, låt det rinna av lite på hushållspapper, isbergssallad, riven eller flagad parmesanost, gurka och jag hade även i lite fetaost det tycker jag är gott till
Johanhade sett att Åhlens skulle ha CD-rea men bokrean verkade bättre. Dekorerad med frysta hallon. En av de godaste drinkarna jag vet och det har blivit en del av den
Ett måste, inte bara på julbordet. Har nästan alltid någon variant hemma. Scan har nu ändrat i receptet för klassikerna Småländsk lökkorv och Läckökorv
sen måste jag baka den en gång till (om nu skapelsen lyckades passera testpanelens stränga och mycket känsliga gourmetmunnar) för att kunna fota den hit till bloggen och därefter måste "någon" äta upp den, ja jag vet, det är inte klokt så tuffa uppgifter man har ibland
Jag vet att jag har varit en riktigt trist bloggare på sistone. En sådan dag som idag var jag tacksam att jag inte somnade på bussen hem, och därmed slapp vakna med ett ryck, i plötslig rädsla för att - ve och fasa - ha åkt för långt
Långkok är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren och jag märker att de recept jag har gjort har blivit väldigt populär den senaste tiden
Hon kommer från västkusten (kanske inte beror på det) och där har de haft som tradition att koka grönkålssoppa på skinkspadet som blir när de kokat julskinkan
Det var längesedan jag lagade endive. De här är köpta i affär i Paris. Jag brukar lägga dem i en ugnsform, pressa 1-2 citroner över, lägga en klick smör, salta och peppra
Lisbeth berättade att det här receptet på torsk i ugn hade varit hennes mans favoritrecept. Jag har hunnit med att provlaga det ett par gånger nu och jag kan förstå Lisbeths förtjusning
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. Nu har jag gjort en paj till familjen men själv ska jag på tjejfest ikväll
Har man ingen termometer får man göra ett kulprov. Citronknäck med pistagenötter och flingsalt2 dl grädde2 dl ljus sirap2 dl socker15 g smör(1 msk)1-2 msk citronskal, finrivet (2 citroner)1 dl pistagenötter, hackadeTill garneringflingsaltBörja med att ställa ut knäckformar på en bricka, riv citronskalet samt skala och hacka pistagenötterna, Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5-6 minuter(har ingen aning varför, men säger Herr Mannerström så, så gör jag så
Toppad med hallon och lite mandlar vid sidan. Här har ni länken ifall ni vill beställa och fram till söndag får ni 100kr rabatt med koden Ashkan om du handlar för 500kr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.