Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
/ 10-12 st plättar. 700-800 g grovriven squash. / 10-12 st plättar. 700-800 g grovriven squash. Ursprungsreceptet, som jag tog mig friheten att ändra lite på till receptet nedan i min stil, hittades på den inspirerande bloggen 56kilo, kolla gärna också det receptet här
Till lunch blev det en klassisk kylskåpsrensning på det vi hade kvar, vilket resulterade i squashplättar med en röra på svamp och mozzarella & en sallad
Squashplättar med skagenröra. Dagens lunch blev squashplättar som jag serverade med skagenröra. Vilket härligt väder vi har haft i helgen, solen har skinit och snön håller på att smälta bort
Squashplättarna som blev över sparade jag till min veggo mamma. Ett tips från min kära klasskamrat. Jobbar fortfarande på att få alla i klassen att dela med sig av något smarrigt
Squashplättar1 kg riven squash2 charlottenlökar, finhackade4 ägg2 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm vitpepparBlanda samman ingredienserna och låt vila någon kvart
Tillstätt squashen till mjöl och ägg-blandningen tillsammans med den hackade chilin och vitlöken. Denna lilla förrätt gjorde min sambo en gång när vi skulle äta en gómiddag tillsammans
Tv-kocken Nigella gör här sin debut hos Tant Russin. Det slog mig när jag blandade i örterna i den här rätten att det nog är en typisk sommarrätt, fräsch av myntan och persiljan, salt av osten och frasig som rösti
Müzver är vanligt i Turkiet och bra att bjuda på som meze. Det här receptet är från boken "Meze Kokbok" och jag gillade idén med att ha fetaost i müzver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.