450 g
tofu (ca 300 g / förpackning) * Man kan använda resten av tofu med miso soppa eller avokado dip med tofu. Ta bort lite vätten genom att mikro 30 sec när man användar tofu till dip.
Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor. Så jag bestämde mig därför för att ha en storkoks-helg och lägga upp ett nytt lager
Gick till en sjö där vi tog en fika och åt muffins, gick sedan vidare och träffade en farbror som berättade att det hade kommit en bäver till ett vattendrag i närheten… det var två hundra år sen sist det fanns bäver där, kul att de kommer tillbaka
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Hacka lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, tacomix och chilisås. Smaksätt med paprikapulver, oregano, salt, chilipeppar och en nypa socker
Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.