Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 1djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g. 1salt. 1svartpeppar. 1ägg. 1mellangrädde. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
)Till fyra portionerWallenbergare. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra kycklingen på båda sidor (i det här receptet har vi använt tunnskivad kycklingfilé)
Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. 1. Sätt ugnen på150 grader. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta. Sätt in dem i ugnen 5–10 minuter tills alla är varma
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
600 g sejfilè (block) 1 dl matlagningsgrädde 1 tsk salt 2 msk hackad dill 1 krm vitpeppar 1/2 dl ströbröd Gör såhär. Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme ca 4-5 min på varje sida. 1 dl matlagningsgrädde. 1 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1/2 dl ströbröd
Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 30 minuter under lock. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. 1 stor gul lök. 1 grönsaksbuljongtärning. 140 g bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.