)Till fyra portionerWallenbergare. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Forma biffarna och doppa i ströbröd och stek dom ett par minuter på varje sida för att få fin färg. 1 kilo blandfärs. Receptet är hämtat från Jennysmatblogg 1 kilo blandfärs
Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme ca 4-5 min på varje sida. Här är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Men det går också bra med den klassiska kalvfärsen eller fläskfärs eller blandfärs. Gör Wallenbergare, du vet de där milda gräddiga köttfärsbiffarna som smakar som en söndagsmiddag i barndomen
Wallenbergare. Smält smöret i en kastrull och häll på grädde och smaksätt med kryddorna efter smak. Häll på den varma grädden över potatisen och rotfrukterna och vispa med en elvisp till önskad konsistens
Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
Sätt ugnen på 200°. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.