Sen jag började göra majonnäs själv har jag insett hur mångsidigt det är, jag kan varmt rekommendera majo på macka istället för smör (Jag byter nog aldrig tillbaks
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
En sockerkaka ger totalt 10 f-gula och 6 1/2 gula. Gör man chokladkakan tillkommer egentligen lite röda, mendet blir så oerhört lite, ca 1/16 röd per tiondels kaka, det märksknappt. Beräknat avAnnica Lindgren 600 g Kassler. 6 dl Grädde
Det finns många varianter på cookies och jag tänkte här dela med mig av et grundrecept. du kan också gärna tillsätta någon krydda eller fint malda polkagrisar för att få lite mer ”säsong” på cookien
Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet. Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen
Mitt grundrecept finns nedanförIngredienser. 60 gram smör. 60 gram smör. Dagar som den här, smällheta. Så kan jag bli så ofantligt sötsugen och fika suget kommer fram
Fyll flera spritspåsar med frostingen, olika tyll såklart för större variation. Håll spritspåsen rakt ovanför den understa bottnen och spritsa bollar längst kanterna
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 6 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 250 g smör 3 msk vatten Fyllning. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 6 dl vetemjöl. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.