Värm surmjölken till 37 grader. Blanda i alla ingredienser och rör om väl. Degen ska vara lös. Häll degen i 3 st avlånga formar och låt jäsa till dubbel storlek
Maltlimpa är brödet jag kopplar till julen. Maltlimpa (2 st). Det är dock gott året om. Har inte bakat brödet i år ännu, så tog ett foto på bilden som följde med receptet
Italienska julsmakerIngredienser. 2 dl mjölkfri mjölk3 ägg1 tsk fiberhusk75 gr smält mjölkfritt margarin2 msk flytande honung400 gr glutenfri mjöl4 gr torrjäst för söt deg 70 gr socker 1 msk vaniljsockerlite salt50 gr kanderad frukt50 gr russin ( dessa blötlägges i en halvtimme i 0,5 dl apelsinjuice)Lägg i de blöta ingredierna tillsammans med fiberhusken - låt svälla minst 10 minuter
Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl
Jag fick nyligen en förfrågan från Whiteaway att testa en hushållsprodukt från deras sortiment. Vi har länge sneglat på en brödbakmaskin så varför inte ta tillfället i akt att testa en sådan tänkte jag
Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Då har brödmaskinen varit igång igen. ) Detta är det största brödet. 1,5kg bröd. ) stort och gott. ) För er som är intresserad så kommer receptet här Lantbröd 525 ml Vatten3 tsk salt1,5 dl farinsocker725 g vetemjöl170 g rågmjöl2,5 tsk torrjäst Lägg i allt i denna ordningen
I alla de Thailändska bakverk jag har valt att baka så innehöll de någon form av Panda. Då pandalöv är svåra att få tag på här i Sverige så besökte jag vår lokala Asien-butik och köpte en burk med Panda-essens
Halloween är över, men pumpasäsongen är fortfarande i full blom. Pumpa är en fantastisk gurkväxt (ja, ni läste rätt) även om namnet härstammar från det grekiska ordet pepon vilket betyder stor melon
Lös upp jästen och saltet i surmjölken ( eller apelsinjucen), rör i sirapen. Blanda i resten av ingredienserna och sleva upp den lösa degen i smorda formar
Efter ett lyckat resultat med brödet Filoncino så ville jag baka det igen fast med lite ändringar. Jag gjorde två stycken limpor, båda väldigt mjuka inuti medans ytan blev olika eftersom jag penslade ägg på ett medans det andra lät jag vara med endast mjöl ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.