Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop. Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, fortsätt med dillen, kräftstjärtar och den kokta pastan
Vänd runt pastan och smaka ev med mer salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd ner spenaten. Servera genast med citronklyftor 400 g kort pasta, tex rigatoni eller penne
Fortsätt med lax och resterande grönsaker. Servera och toppa med rostade sesamfrön. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället
Spara lite av lagen för att ev späda såsen med. Blanda noga och späd med lite saltlake, om det behövs. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv
I medsaffran och rör runt. 0,5 g saffran. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. 2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat. 300 g quornfiléer 2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat 100 g frysta, tinade små broccolibuketter olja till stekning ris
Du har nu din egna Big Mac-sås till en somrig picknick med hamburgare. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga
Späd med buljong och krydda med stött saffran, krossad vitlök, salt och peppar. Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.