400 g
kort pasta, tex rigatoni eller penne 10 cm purjolök 2 dl créme fraiche 200 g varmrökt lax 60 g färsk spenat 1 knippe dill, hackad 3 msk nyriven pepparrot 1 citron salt och nymalen svartpeppar neutral matolja att steka i
Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop. Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, fortsätt med dillen, kräftstjärtar och den kokta pastan
Spara lite av lagen för att ev späda såsen med. Blanda noga och späd med lite saltlake, om det behövs. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv
Tillsätt pressad citron och rivet citronskal (endast det gula) och ta bort från värmen. Rör om väl och servera genast med eventuellt med hyvlad parmesan
Häll av vattnet från pastan och pastan tillbaka i kastrullen. Örterna går bra att använda även som frysta om man inte har tillgång till färska, detta gäller även spenat
Blanda den med dressingen. Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten. ca 200 g färskspenat eller sallat. 4 dl pasta, t ex penne 1 purjolök 2 dl kokta röda bönor 1 röd paprika 1 grön paprika ca 200 g färskspenat eller sallat
Du har nu din egna Big Mac-sås till en somrig picknick med hamburgare. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.