Förutom att jag ska avsluta ett stort projekt som jag hållit på med ett tag nu och jobba min tionde heldag på raken (ja, jag börjar bli ganska mör, även om det är hemskt kul), så ska jag förbereda inför morgondagen, då Svenska dagbladet kommer hit och fotar
Klicka ut smeten, med stort mellanrum mellan klickarna, på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelspån, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull och sjuda till en tjock smet under försiktig omrörning
Klicka ut smeten, med stort mellanrum mellan klickarna, på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelspån, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull och sjuda till en tjock smet under försiktig omrörning
Mandelflarn. Vispa ihop socker och kallt smör med en elvisp• Tillsätt resten av ingredienserna • När det har blivit endeg, rulla den till en längd med diameter 4 cm • Stoppa längdeni frysen i några timmar • När den har stelnat, skär upp i1⁄2 cm tjocka skivor och lägg dem med stora mellanrum påplåtar • Grädda i 180° i cirka 6 minuter • Låt flarnen svalna,lägg ihop dem två och två med en klick smörkräm emellanoch doppa halva härligheten i choklad. Koka socker, vatten och vaniljstång till 117°• Vispa äggulan under tiden • Ta bort vaniljstången och hällden kokande sockerlagen i en fin stråle ner i äggulan samtidigtsom du fortsätter att vispa • Vispa äggulan kall, lägg sedani smöret lite i taget • Fortsätt att vispa tills smörkrämen ärluftig • Fyllda mandelflarn mår bra av att förvaras i kylskåpetföre servering
Avlsuta med att sikta över florsocker. Den här goda desserten bjöds det på hos mina föräldrar. Mamma hade hittat receptet i Allers och var inte sen att testa
Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Klassiska mandelflarn som är goda som de är, men jag tycker att de passar speciellt bra som tillbehör till desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.