Veckan börjar lida mot sitt slut och ännu en vecka tar sin start. För min del är veckorna ganska inrutade tills jag har kommit in i vardagsrutinerna igen, så att ha hemgjorda färdigprodukter och matlådor klara i frysen gör mycket till för att få tiden att bli så effektiv som möjligt
Om mig. MFED. Jag heter Veronica och är väldigt matintresserad. Främst äter jag vegetarisk mat, med inslag av fisk eller skaldjur ett par gånger i månaden
Veckan börjar lida mot sitt slut och ännu en vecka tar sin start. För min del är veckorna ganska inrutade tills jag har kommit in i vardagsrutinerna igen, så att ha hemgjorda färdigprodukter och matlådor klara i frysen gör mycket till för att få tiden att bli så effektiv som möjligt
I samma veva som jag tillagade mandelfrikadeller, besökte höstmarknad samt letade fint porslin på loppis gjorde jag en enkel pastarätt med mandel, squash och vitlök, enkelt men ack så gott
Till och med min man som ibland kan vara lite av en skeptiker till mina vegetariska middagar, tyckte mandelfrikadellerna var riktigt goda och barnen åt också med god aptit, så mandelfrikadeller kommer det kokas och stekas igen i mitt kök
I samma veva som jag tillagade mandelfrikadeller, besökte höstmarknad samt letade fint porslin på loppis gjorde jag en enkel pastarätt med mandel, squash och vitlök, enkelt men ack så gott
Det här receptet kan verka lite omständigt, men det blir väldigt gott. 100 g hackad sötmandel1½ dl riven smakrik ost 1½ dl ströbröden halv riven lök (eller nån annan smaksättning)1 tsk saltlite nymald svartpeppar4 ägg2 msk vatten1 liter vatten3-4 tsk buljongpulver (2 buljongtärningar)Blanda alla ingredienser och forma till små bollar (ca 1 rågad tsk per boll, de sväller när de kokas)
Det är dan före dan och dan efter dan då jag lyckades förflytta mig 50 mil norrut med tåg (eller det blev i och för sig buss sista 15 milen men ändå, jag är så glad över att jag kom fram)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.