Mandelkräm till fyllning och topping av bakverk som ska gräddas
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mandelkräm till fyllning och topping av bakverk som ska gräddas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g florsocker
  • 140 g mandelmjöl
  • (det går även bra att använda 240 g riven mandelmassa istället för florsocker och mandelmjöl)
  • 100 gram tärnat smör, rumsvarmt
  • lite mandelextrakt eller en droppe bittermandelessens
  • 1 stort ägg

Beskrivning

    Häll mandelmjöl, florsocker och det tärnade smöret i en skål.
    Arbeta ihop till en homogen massa med en sked.
    Vispa ner ägget.

    Grädda i 10 -15 min, 175 grader.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.