Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Salta potatisen och hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör. Smaka av med salt. Halvera potatisarna och skär ett rutmönster ca ½ cm ner i potatisen
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
En variant på en svensk klassiker där jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite härlig smak
Servera tillsammans med sås och potatis samt kycklingklubborna som tillreds enligt receptet. Hacka lårköttet grovt, blanda med citronskal, vitlök och persilja
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.