Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Det är en "urgammal" klassiker med kokt potatis och mandel. Vi gjorde den när jag gick på hushållsskola för sisådär hundra år sedan, och då serverades den ofta med en skummig citronsås till
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Mandelpotatiskaka, här med brässerad högrev. Blanda den med ost, grädde, salt och peppar. Klä 2 avlånga bakformar à 1 1/2 liter med bakplåtspapper. 1 1/2 liter med
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.