Ugn 225°. Kör degen i matbereden. Klä en pajform med degen. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet, ca 30 min under tiden fyllningen förbereds
Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad. Lite ”matigare”. Nu kan det vara svårt att få tag på mangold men det går precis lika bra att använda Pak Choi istället
Koka linser i 8 dl vatten. Låt puttra 15 min på svägvärme under lock. Hacka mangold och häll över linser tillsammans med citronsaft och salt och låt koka ca 10 min
Jag hade fått hemodlad rödbladig mangold från min mor och dottern skulle titta förbi. Långsamstekt gul lök, schalottenlök och vitlök, mangolden, bladspenat, en aning chili (också den hemodlad) och fetaost blev en utmärkt pastasås
Ibland är det skönt att följa någon annans recept, man slipper att tänka själv. Det här receptet kommer i stora delar från Magnus Ek på Oaxen krog & Slip
Varför förkorta. Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln. En god och matig sallad att servera till vårens grillsessioner kanske
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta mangolden noga,skär bort de hårda stjälkarna. Hacka mangolden grovt. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver
Som ni redan vet så har jag dille på rätter där man kan använda skåpspill, jag är som en hamster. Därför blir jag aldrig sur när någon glömt lägga tillbaka brödet i brödburken och rycker bara på axlarna när en bit parmesanost glidit ur plastfilmen och blivit torr och vit längst inne i kylen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i micron, blanda ihop 3 ägg med en gaffel, tillsätt salt, fiberhusk och kokosmjöl och rör runt ordetligt med gaffeln, tillsätt det smälta smöret så att det blir som en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.