Börja med degen. Mät upp de båda mjölsorterna i en bunke och finfördela smöret snabbt däri med fingertopparna. Tillsätt salvia, parmesan och vatten. Arbeta hastigt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Skölj mangolden och dra bort de grövsta trådarna. Strimla grovt och förväll i 2 minuter i kokande saltat vatten. Låt rinna av och krama ur vätskan.
Hetta upp olja i en stekpanna och låt rödlöken fräsa sig mjuk utan att få färg. Tillsätt vitlök och mangold. Salta och peppra och slå på vitt vin. Låt puttra i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, muskot, cayenne, salt och peppar till en äggstanning.
Smörj en pajform (cirka 23 cm i diameter) och tryck ut degen. Nagga den i botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Fyll skalet med mangoldfräset. Bryt över fetaost och strö över valnötterna. Slå på äggstanningen och grädda mitt i ugnen i 225 grader
i cirka 25-30 eller tills fyllningen stannat och fått fin yta.
Servera soppan med smulad fetaostoch smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig ochmed lite textur
Skala och finhacka löken och blanda med färsen. Mixa ihop yoghurt med basilikablad med hjälp av en. Blanda om ordentligt och smula i fetaostoch grovhackade valnötter
Toppa med smulad fetaostoch svartpeppar. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform. 11 dl valnötter. 1100 g fetaost. 1salt, svartpeppar och honung1 Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. 2 Vänd runt pastan med grönkål, valnötteroch olivolja. 4 Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.