börja med att finhacka chilioch vitlök och mortla med olivolja och spiskummin. hacka tomaterna i lagom bitar, riv eller hacka koriandern och blanda ihop alltihop, helst medan majsen är ljummen så att smakerna utvecklas
Skala och tärna mangon, pressa limen över mangon. Hacka koriandern grovt och blanda den tillsammans med mangon, sweet chili, krossad chili, svartpeppar och lite salt
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Pressa i vitlök och saften från en limefrukt. Till det grillade köttet gjorde jag en härlig potatissallad av färsk potatis med citron, vitlök och honungsdressing, mangosalsamed sting och till efterrätt - blåbärspaj och äppelkaka med glass
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop medchilinochcitron/lime
Var noga med att smaka av medchili, limeoch salt. Tvätta limefrukten noga bara så att du blir av med eventuella bekämpningsmedeloch annat som smakar och gör mindre gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.