Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemon curd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Den här gången blev krämen inte jättefast men det gjorde inte så väldigt mycket eftersom att den var tänkt på “pålägg” och därmed gärna skulle vara bredbar
Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor
Gör sedan din Lemon Curd, börja med att tvättas citronerna ordentligt. God dag, Medina här. Lemon Curd. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemon curd och sedan vaniljpudding
Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.