Låt svalna och bred ett lager på varje lager och avsluta med ett lager på toppen. Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna
Här kommer ett recept på en riktigt saftig mjuk kaka med bitar av daim i. Sikta till sist ner blandningen av de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet
Dra mönster med en gaffel och låt stelna. Markera 20 rutor med kniv och låt det stelna helt. Koka upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk och låt det koka i 7 minuter under omrörning till en tjock smet
Vänd ner nötmixen i marängen med en slickepott. Sen fyllde jag den med laktosfrigrädde och mandarinklyftor och när jag hade rullat ihop den så ringlade jag lite choklad över
Toppa med ett lager vispad grädde och dekorera med färska bär vid servering. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt socker och ättikssprit och vänd ner rice krispies
Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Låt päronen rinna av. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor
Alltid spännande med paket. Täck en stor långpanna med bakplåtspapper och smörj den med lite matolja. Börja rulla ihop från den långsidan med fyllning och låt kakan vila med skarven neråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.