1. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs grönsaker och svamp hastigt i olja, lägg i en ugnsfast form. Bena ur och skär kycklingköttet i mindre bitar, lägg det ovanpå grönsakerna
1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min. Häll på ca 2 msk maizenaredning och rör om och låt koka någon minut till. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Ta ut rundlar på ca 13 cm i diameter. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tjugo minuter eller tills pirogerna fått en fin färg. 1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min. Häll på ca 2 msk maizenaredning och rör om och låt koka någon minut till. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Ta ut rundlar på ca 13 cm i diameter. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tjugo minuter eller tills pirogerna fått en fin färg. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak. ca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak. ca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
8. Grädda i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter. 1. Smörj hjärtformar. 2. Blanda mjölsorterna och sockret. 3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det
Marias bullar LCHF. Marias bullar LCHF. (Ca 15-20 bullar). Sätt ugnen på 180 grader. Låt som gräddas i mitten av ugnen i ca 15 minuter. (Ca 15-20 bullar)
28. 1,1 kg mjölig potatis700 gram köttfärs2 st gula lökar2,5 dl tomatsås, tex Barilla pastasås125 gram Mozarellaost200 gram riven ost, tex prästosttimjansvartpepparchilipeppar, Santa Mariachilipowder, Santa Mariasaltsmör, till stekning. Skala och skiva potatisen i ca 4 mm tjocka skivor. Smöra en hög form på ca 23x30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca180 grader i 60-70 minuter. 28. 1,1 kg mjölig potatis700 gram köttfärs2 st gula lökar2,5 dl tomatsås, tex Barilla pastasås125 gram Mozarellaost200 gram riven ost, tex prästosttimjansvartpepparchilipeppar, Santa Mariachilipowder, Santa Mariasaltsmör, till stekning. Skala och skiva potatisen i ca 4 mm tjocka skivor. Smöra en hög form på ca 23x30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca180 grader i 60-70 minuter. ca180 grader. ca180 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.