Skulle nästan vilja påstå att den kvalar in som den godaste sommarsalladenav alla. Strimla basilikan och strö över, avsluta med att ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar
Kött av vildsvin blir lätt torrt vid tillagning. Lyft upp etterfilén och låt rinna av. För att undvika det har vi här rimmat köttet, vilket också ger god smak, som vi sedan steker försiktigt till en kärntemperatur av 60°C. Rimmad ytterfilé av vildsvin 4 port. 700 gr ytterfilé av vildsvin. Slå lagen över vildsvinsytterfilén, låt stå i kyl 2 dygn
När du ska använda majonnäsen i en röra som denna så behöver du inte smaka avden med kryddor, ska du använda den som ren majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Förresten blir havtornssmaken inte särskilt framträdande, det blir bara en mild antydan till den. Jo jag fick för mig att jag skulle smaksätta brödet med kalltorkad havtorn, som jag köpte sist jag var i Hötorgshallen och botaniserade hos Pierias livs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.